Gävle Cityfest

Den första Boulognerfesten var ett samarrangemang med Gävles Antirasistiska Kulturförenings dåvarande ”modersförbund” Gävles Internationella Kulturförening, som vi senare blev arvtagare till då de gick i graven 2006 – föreningens ”starke man”  och grundare Håkan Larsson fanns med även i GARK ända fram till sin död 2014. Gävles Internationella Kulturförening är främst kända för evenemanget Gävle Cityfest som sedermera övertogs av det privata evenemangsbolaget Cityfesten/Gavlén Event AB.

Besökssiffrorna för såväl ”den nya” Boulognerfesten och Cityfesten hade emellertid dalat under flera års tid, så diskussionerna mellan oss och ”Cityfesten gänget” hade pågått löst i många år, men 2010 beslöt jag mig för att göra slag i saken. Något det visade sig att jag och föreningen skulle få ångra, då det för både mig och hela organisationen var början till slutet för vår roll som evenemangsskapare i Gävle. På denna sida finner ni all information kring vad som hände i alla turerna kring Gävle Cityfest, Sommaryra och GARK/Boulognerfesten.

fb-fallback-4080884fc4ee10e8559e6ec908ca6ddasommaryra-blir-det-pa-brynas-noje-www-gd-page-001 sommaryra-blir-det-pa-brynas-noje-www-gd-page-002 sommaryra-blir-det-pa-brynas-noje-www-gd-page-003 sommaryra-blir-det-pa-brynas-noje-www-gd-page-004

GD: yran-ska-fa-ny-fart-i-stenebergsparken-gavle-gd
SR: artister-utan-pengar-efter-sommaryran-p4-gavleborg-_-sveriges-radio
AB: artisterna-fick-inte-betalt-nu-skriver-de-oppet-brev artisterna-vantar-pa-sina-pengar
AB: cityfestarrangoren-gavlen-i-konkurs
SVT: festivaldags-i-gavle-regionala-nyheter-_-svt
SR: gark-far-betala-artister-sjalva-p4-gavleborg-_-sveriges-radio
AB: gavlen-betalar-gark
GD: gavlen-event-har-inga-pengar-till-artister
AB: lyckat-att-flytta-sommaryran-till-brynas
SR: obetalda-fakturor-ska-betalas-p4-gavleborg-_-sveriges-radio
GD: sommaryra-blir-det-pa-brynas-noje-www-gd
AB: sommaryran-flyttar-in-till-stan-gavle-www-arbetarbladet
Öppet brev från alla oss som blev blåsta av Gavlén/Facetten Event:
oppet-brev-till-tomas-gavlen-och-kurt-magnusson